Standbeeld van Ziyech? ''Als symbool dat niets onmogelijk is''

Hakim Ziyech schitterde 45 wedstrijden in het shirt van SC Heerenveen, alvorens hij naar FC Twente vertrok. Volgens journalist Edward Jorna verdiend het jeugdexponent van de Friezen een standbeeld op sportpark Skoatterwâld.

"In de jaren nadien zijn we getuige hoe hij zich opwerkt. Sommige supporters kunnen dat niet hebben. Die fluiten hem uit. Dom. Krenk Ziyech in zijn trots en hij zal, linksom of rechtsom, zijn revanche halen. Dat doen topspelers namelijk. Een betere Abe dan de Abe die voor ‘boer’ werd uitgescholden was er niet. Wat dat betreft is in een eeuw voetbal niet zoveel veranderd", zo schrijft Jorna in het Friesch Dagblad.

"Je kunt alles over Ziyech denken en roeptoeteren. De kritiek die hij later spuide over Heerenveen en zijn trainer aldaar: Marco van Basten. Maar wat je niet kunt ontkennen is dat Hakim Ziyech een weergaloze voetballer is. De beste voetballer van de eredivisie in het laatste halve decennium", vervolgt hij. "En die voetballer kreeg dus een groot deel van zijn opleiding op sportpark Skoatterwâld."

Jorna komt zodoende met een voorstel. "Daarom zeg ik: voor die 1,8 miljoen euro solidariteitsbijdrage die Heerenveen binnenkort ontvangt is vast wel een mooi bedragje aan de kant te leggen voor een goede kunstenaar. Een standbeeld van Hakim Ziyech op sportpark Skoatterwâld. Als symbool dat niets onmogelijk is."

Baas over de bal. Het voetbalveld als speeltuin. Mooie acties ook. Dito goals. En toch herinnert Edward Jorna zich niets meer van de 46 officiële wedstrijden die Hakim Ziyech in het vlaggenschip van Heerenveen speelde. Tijd voor zelfreflectie.https://t.co/8atx2NgeR9

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) June 3, 2020
Lees meer: