Stadionspeaker Jouke de Vries blikt terug: "Je hoort er echt bij"

Stadionspeaker Jouke de Vries neemt afscheid
Stadionspeaker Jouke de Vries neemt afscheid Foto: © BSR Agency

Vorige week nam Jouke de Vries afscheid als stadionspeaker van SC Heerenveen. De Vries legt na 36 jaar de microfoon in het Abe Lenstra Stadion voorgoed naast zich neer. 

De Vries vertelt in gesprek met Omrop Fryslân dat hij zijn baan altijd met veel plezier deed. "De wisselwerking met het publiek is schitterend, daarnaast hoor je als speaker echt bij de club, en vooruit, misschien is het ook wel een stukje ijdelheid. Graag het podium willen pakken", geeft hij toe. Ook was er altijd wat spanning en druk. "Vroeger kon je het in alle rust voorlezen vanaf een papiertje. Maar nu komt het op het scherm in het stadion en moet je het in tempo foutloos oplepelen."

Een van zijn hoogtepunten als stadionspeaker van SC Heerenveen waren de Champions League-avonden. "Al die grote clubs die hier kwamen... Als mannen als Seedorf hier aan het trainen waren, zat het halve stadion vol", herinnert De Vries. Of toen André van Duin pizza's kwam bezorgen tijdens de wedstrijd. "Diezelfde wedstrijd kwam een sponsor op het idee om krentenbollen uit te delen. Het spel van Heerenveen lek die dag nergens op en dus smeten de fans ze allemaal op het veld."

Lees meer:
0 reacties