Stadion niet in eigen beheer: ''Voor die optie is er te veel onrust geweest''

Sportstad-directeur Fedde Pronk rekent er niet op dat SC Heerenveen het Abe Lenstra Stadion terugkoopt. Er zijn tegenwoordig geen banken meer die dit willen (en kunnen) financieren, terwijl voorzitter Van der Wiel eerder al aangaf dat het geen optie is voor de Friezen.

Pronk denkt ook niet dat er een groep rijke investeerders en/of supporters zal komen voor een eventuele overname. "Die zijn er wel, maar ik denk dat er de afgelopen jaren voor die optie te veel onrust is geweest bij de club", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "Het valt niet uit te sluiten dat de mensen met het grootkapitaal uit de club zijn gestapt", doelt Pronk op voormalige commissarissen als Klaas de Leeuw en Bart van der Meer.

"Zijn vertrek, de manier waarop dat is gegaan en het nu zo met de ruggen naar elkaar staan, doet absoluut onrecht aan alles wat hij voor SC Heerenveen en Sportstad heeft gedaan", meent hij. "Het is meer dan triest dat mensen met die verdiensten nu zover van hun club af staan. En het zou mijn stelling wel zijn dat Bart – en niet alleen hij – onderdeel van de oplossing zou kunnen zijn", vervolgt Pronk.

"Anders dan het huidige bestuur ben ik daarom van mening dat je juist het verleden moet doorwroeten, met alle pijn die daarbij hoort, om in de toekomst weer wat samen te kunnen doen", legt hij uit. "Je zou moeten proberen met elkaar terug te kijken om te analyseren waar het goed en waar het is misgegaan. Dit is in mijn ogen relevant voor de toekomst van SC Heerenveen", besluit Pronk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand