Sporre twijfelt: ''Je moet nooit te enthousiast ergens in stappen''

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Gaston Sporre tijdelijk terugkeert bij SC Heerenveen als interim-directeur. "Ik wil niet met de handen op de rug staan," reageert Sporre tegenover FOX Sports. "Ik heb geleerd: je moet in de voetballerij nooit te enthousiast ergens in stappen. Enige terughoudendheid is vaak geboden."

De inmiddels 70-jarige was twee jaar geleden ook al eens vier maanden interim-voorzitter. ''Het doet me goed dat men blijkbaar met plezier aan mij terugdenkt. Mooier kan ik het niet maken'', aldus Sporre, die nog geen beslissing heeft gemaakt. ''Er moet wel iets te besturen zijn. En met mensen in wie ik het zie zitten. Ik wil niet met de handen op de rug staan.''

Dat Sporre geen voorstander is van het huidige one-tier board model, liet hij onlangs al weten aan SportKnowhowXL. "Het leek wel een babbelbox,", herhaalt Sporre tegenover FOX Sports. "Het is ingewikkeld, moeilijk uit te leggen. Ik weet ook niet wat ik aan zal treffen. Ik hoor van mensen dat velen met de kop naar beneden rondlopen. Dat moet natuurlijk niet."

Lees meer: