Sporre tipt SC Heerenveen: ''Toen hebben we het zo opgelost''

Gerry Hamstra vertrok onlangs als technisch manager van SC Heerenveen. Vraag is nou wie hem gaat opvolgen. Gaston Sporre, voormalig interim-voorzitter, hoopt dat de club er weer bovenop op.

"Met de wetenschap dat ik op afstand sta en me niet meer bemoei met de club, dus ik vind het wat lastig oordelen", zegt Sporre, die aangeeft dat de nieuwe technisch manager een schaap met vijf poten moet zijn. "Natuurlijk zie ik ook dat het onrustig is. Soms denk ik ook wel: Nou, moet je dat nou zo aanpakken."

Sporre vervolgt: "In mijn tijd was Johan Hansma net weg als technisch directeur. Toen hebben we het zo opgelost: Marco van Basten was de trainer en samen met Riemer van der Velde en Foppe de Haan probeerde ik dan te regelen dat we beslissingen konden nemen. Je moet zoveel kennis altijd gebruiken."

"Ik zou er zeker de tijd voor nemen om een nieuwe man aan te stellen, Een technisch manager ruil je nou eenmaal minder snel in dan een voetballer", zegt Sporre tegenover Omrop Fryslân. "In de zomer moet je wel een mooie elftalfoto kunnen maken, maar kwaliteit moet voor snelheid gaan."

Gertjan Verbeek wol ûnder Roozemond Hamstra net opfolgje: "Dat lijkt me niet, nee" https://t.co/spqONmrjuR

— Omrop Fryslân Sport (@OmropSport) March 24, 2021
Lees meer: