Sporre nog niet benaderd door formateur Feenstra'

Gaston Sporre is nog niet benaderd door formateur Sjoerd Feenstra om interim-bestuurder van SC Heerenveen te worden, dat meldt de Leeuwarder Courant. De ondernemingsraad van de Friese club ziet in Sporre de ideale kandidaat om Jelko van der Wiel tijdelijk op te volgen.

Van der Wiel legde vorige week zijn functie als voorzitter van SC Heerenveen neer. Ook de andere leden van het bestuur trokken zich terug. Sjoerd Feenstra werd daarna door het stichtingsbestuur aangesteld als formateur om een nieuw bestuur te formeren. Tot het nieuwe bestuur gepresenteerd is, nemen de teruggetreden bestuurders Hans Vonk,Wim Dijk en Ben Takkenberg de honneurs waar.

Sporre is anderhalve week geleden gepolst door de ondernemingsraad van SC Heerenveen, maar Feenstra zocht nog geen contact met de bestuurder. Sporre wil de formateur 'niet voor de voeten lopen'. Hij wacht rustig af. "Mocht het ooit zover komen, dan onder voorwaarde dat erwat te besturen valt en omringd met enkele mensen met wie snel te schakelen valt", aldus Sporre.

Lees meer: