Sporre: ''Er helemaal uitkomen met Hansma zal lastig worden''

Interimvoorzitter Gaston Sporre heeft goede hoop er op een waardige manier met Johan Hansma uit te komen. Sporre en Hansma, die werd vergezeld door zijn zaakwaarnemer, spraken maandagmiddag ruim een uur met elkaar. "Ik was na afloop optimistischer dan voor aanvang van het gesprek", zegt Sporre dinsdag in de Leeuwarder Courant.

"Ik waardeer de houding van Johan. Het werd geen welles-nietes- spelletje," zegt Sporre. "Maar er helemaal met elkaar uitkomen zal nog lastig worden." Het is nog altijd de vraag of Hansma aan de club verbonden blijft. Uit het onderzoeksrapport bleek al dat er intern geen draagvlak meer is voor Hansma als technisch directeur en ook erevoorzitter Riemer van der Velde ziet geen toekomst meer voor Hansma bij de club.

Datzelfde geldt min of meer ook voor Joost Steppé, maar in tegenstelling tot Hansma wil Steppé zich demissionair nog wel inzetten voor Heerenveen. Sporre: "Er zijn sponsors die niet vanwege de crisis hebben opgezegd, maar omdat ze eerst de kat uit de boom willen kijken. Zij wachten af of Heerenveen weer in rustiger vaarwater terecht komt. Daar moeten we dus voor zorgen. Zo moeten we het lek zien te dichten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand