Sporre duidelijk: ''We moeten een paar flinke stappen terugdoen''

Gaston Sporre, voormalig interim-directeur van SC Heerenveen, denkt dat het voetbal grote klappen gaat krijgen door de coronacrisis. De voormalig crisismanager en oud-topman ziet hoe clubs problemen krijgen met hun financiële huishouding.

"Voetbal is de grootste vermaakindustrie van ons land, maar we hebben te maken met een probleem waarvan we de omvang niet kennen. De onmacht, waar zijn we in verzeild geraakt? Niemand weet het. Duidelijk is dat we als betaald voetbal een paar flinke stappen terug moeten doen", begint Sporre (74) bij De Stentor.

Volgens Sporre moeten fans rekening houden met een lange periode zonder voetbal. "In het rapport van Jaap van Dissel staat dat er bij sporten soms druppelwolken ontstaan die op 20 meter achter een rennende speler nog aangetoond kunnen worden. Dat werpt de vraag op of je contactsporten überhaupt nog kan laten doorgaan. Dat is de realiteit waarin we nu leven. Hou rekening met het feit dat de hele samenleving 1,5 meter afstand moet houden. Denk dus niet dat je zomaar weer even kunt voetballen."

"De sport is niet in de positie er een lachwekkend schouwspel van te maken." De bestuurder denkt dat het slim zou zijn dat de KNVB kleinere clubs bij zal staan. "Ook het voetbal moet daarom de huishouding op orde brengen. Het huidige salarisgebouw kan niet overeind blijven. Laten we er samen wel voor zorgen dat onze 'voetbalpiramide' overeind blijft."

"Ik moet er niet aan denken dat er straks niets is tussen de eredivisie en de amateurs en de eerste divisie wordt weggesaneerd. De KNVB zou er verstandig aan doen de eerste divisie te adopteren. Maar gelukkig staan we qua weerbaarheid en duurzaamheid in het Nederlandse voetbal nog enigszins in de realiteit. Dat biedt kansen", aldus Sporre.

Oud PEC-voorzitter Sporre: ‘Misschien kan betaald voetbal crisis doorstaan, maar er is wel een Deltaplan nodig’ https://t.co/WJQI6iXqi7

— de Stentor Deventer (@ds_Deventer) April 22, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand