Sporre: ''De omstandigheden waren toen anders dan nu''

Gaston Sporre staat niet onwelwillend tegenover een tijdelijke terugkeer bij SC Heerenveen. De bestuurder ziet niets in een vaste functie in het nieuwe bestuur van de Friese club, maar ziet een interim-functie wel zitten.

"Ik heb altijd wel gezegd dat Heerenveen een permanent bestuur met Fries DNA verdient", zegt Sporre in gesprek met Omrop Fryslân. De bestuurder was in 2013 ook al als interim-bestuurder werkzaam in het Abe Lenstra Stadion. "Ik vond het prettig om te horen dat men toch de waardering uitspreekt voor het werk wat we met een aantal mensen hebben gedaan. Ik denk dat de omstandigheden toen iets anders waren dan nu."

Sporre is nog niet benaderd door formateur Sjoerd Feenstra, die een permanent bestuur moet formeren. "Als Feenstra langere tijd nodig heeft en hij acht het nodig dat er een interim moet komen, dan ben ik beschikbaar", aldus de bestuurder. "Maar er moet wel wat te besturen zijn en ik wil het alleen maar doen met mensen met wie ik snel kan schakelen en die ik vertrouw."

Het gehele interview met Gaston Sporre is hier te beluisteren.

Lees meer: