Sporre blikt terug: ''Er bestaat ruzie en ruzie tussen Friezen''

Onder een deel van de supporters van SC Heerenveen leeft het gevoel dat een onafhankelijke sportbestuurder de enige oplossing is om de huidige chaos het hoofd te bieden. Met name de naam van Gaston Sporre, die in 2013 al eens interim-bestuurder was bij de Friezen, wordt daarbij vaak genoemd.

"Bij Heerenveen kwam ik terecht in een tombola van problemen, emotioneel, financieel, er was een strijd gaande met aan de ene kant oud-voorzitter Riemer van der Velde en aan de andere kant zijn opvolger Robert Veenstra, verdeeldheid alom," reflecteert Sporre tegenover Sport Knowhow XL. "Er was ruzie en dan druk ik me mild uit."

"Er bestaat ruzie en ruzie tussen Friezen," aldus Sporre (70), die in het verleden tien jaar voorzitter was van PEC Zwolle. "Er waren verschillende kampen en mensen werden gedwongen partij te kiezen. Dat heeft natuurlijk invloed op de werksfeer in een bedrijf met zo’n honderd medewerkers. Bovendien is er dan ook nog altijd een team dat op zondag weer een wedstrijd moet spelen."

"We zijn erin geslaagd alle tumult en rumoer weg te houden bij het voetbal, waardoor Marco van Basten er als coach met zijn elftal geen last van had. De problemen moesten wij binnenshuis oplossen. Het is uiteindelijk gelukt om ervoor te zorgen dat iedereen weer normaal tegen elkaar ging doen binnen de club."

Lees meer: