Sporre: ''Begin volgende week wil ik gesprek met Hansma''

De nieuwe tijdelijke voorzitter Gaston Sporre heeft op tijdens zijn eerste werkdag alle personeelsleden ontmoet en was positief over de gesprekken die hij voerde. Een gesprek met de voormalige technisch directeur Johan Hansma staat op het programma voor volgende week. Hansma zit momenteel ziek thuis na het horen van het adviesrapport.

"Begin volgende week wil ik een gesprek met Johan. We moeten naar de onderzoeksconclusies kijken en daar op Heerenveen-waardige wijze mee omgaan", reageert Sporre vrijdag in het Friesch Dagblad. Ook wil hij het contact met clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan weer in ere herstellen. "Ik ga veel met ze bellen, ze zijn grote klankborden. Op technisch vlak? Als ze met zinnige ideeën komen, zal ik luisteren."

Sporre wil vooral dat de positieve sfeer rondom de club weer terugkeert. Het vertrek van Veenstra heeft de club daarin sowieso al goed gedaan. "Iemand vertelde dat er al meer medewerkers met een lach achter hun bureau zitten. We moeten normaal gaan doen, want er zijn hier abnormale dingen gebeurd. Het is ook noodzakelijk dat Heerenveen de glans terugkrijgt van het florerende voetbalbedrijf dat het ooit was."

"De werksfeer moet beter. Want op organisatorisch gebied, trof ik hier een gebrek aan onderhoud aan. En onderling wantrouwen." Het dreigende verlies van vier miljoen euro hoopt Sporre vooral te compenseren met extra inkomsten. "Liever dan saneren, denk ik aan het vergroten van inkomsten. Er zijn sponsorgelden gelekt. Veel geld ligt op straat. We moeten bukken om dat op te plukken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand