Sponsorinkomsten SC Heerenveen fors gedaald

SC Heerenveen zal een grondige inhaalslag moeten gaan maken op commercieel vlak. De club stevent dit seizoen af op een operationeel verlies van vier miljoen euro. Dit komt vooral door de teruglopende sponsorinkomsten zo blijkt uit het onderzoeksrapport dat gisteren gepresenteerd werd.

Waar alle eredivisieclubs gezamelijk een toename van 2,2 procent in sponsoring zagen liep de opbrengst bij Heerenveen flink terug. Heerenveen moest een terugname van 6,5 procent incasseren. Het afgelopen seizoen bleek dit zelfs een terugname van 16,8 procent te zijn, zo stelt de Leeuwarder Courant op basis van het rapport.

'Schrikbarden', waren de woorden van Veassen. 'Bij andere eredivisieclubs steek Heerenveen buitengewoon slecht af,' aldus Veassen vrijdag tijdens de persconferentie.

Financieel beleid
Er komt nog een onderzoek van een onafhankelijke accountant van de financiele situatie van Heerenveen sinds 2006. In dat jaar trad Riemer van der Velde af als voorzitter en Koos Formsma het nieuwe boegbeeld werd.

Onder Yme Kuiper, Henk Hoekstra, en Jan van Erve, die Formsma opvolgeden, ging de club een andere weg. Er werden operationele verliezen geaccepteerd om een aanval op de top drie van de Eredivisie te realiseren. Ook werd er gegokt bij aan en verkopen van spelers, waarbij vooral verloren werd.

In september 2009 stapte Foppe de Haan uit de RvC, een half jaar later verliet ook Van der velde de RvC. Daarna vertrokken in 2010 Hoekstra (gedwongen ontslag) en Kuiper (stapte zelf op). Vorig jaar moest Jan van Erve vertrekken, waarrmee er intotaal 900.000 euro aan oprotpremies betaald werd (Formsma, Hoekstra, Kuiper en Van Erve).

Sportstad
Ook Bart van der Meer krijgt een flinke dosis kritiek te verwerken. Hij was niet alleen werkzaam in de RvC maar ook in de Sportstad, waarvan de voetbalclub aandeelhouder is. 'Hij zat met twee voeten in een sok en dat moet je niet doen,' aldus Veassen. Volgens het onderzoek zou SC Heerenveen de banden met de Sportstad moeten verbreken, alleen al gezien de jaarlijkse huurlast van 3,3 miljoen euro.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand