Spitse speelt 'thuiswedstrijd': "Woon hier twintig minuutjes vandaan"

Sherida Spitse bij de training van de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Sherida Spitse keert woensdagavond voor even terug in Heerenveen. De recordinternational van Oranje speelt daar met de Leeuwinnen de wedstrijd tegen Duitsland.

Voor Spitse is het een beetje een thuiswedstrijd. "Dit is wel leuk thuiskomen in die zin. Ik woon hier twintig minuutjes vandaan. Ik heb hier vijf jaar gespeeld, dus het is hartstikke leuk", zegt de captain van Oranje bij de NOS. Of haar familie woensdag in het Abe Lenstra Stadion aanwezig is? "Ja, die zitten allemaal op de tribune. Mijn ouders, mijn zus, mijn broertje. Met aanhang, dus dat is hartstikke leuk."

In Heerenveen is Duitsland de tegenstander. "Dat wordt een pittige wedstrijd", voorspelt Spitse. "Zij zijn goed. Wij zijn ook goed. Het zal anders worden dan tegen Spanje. Het is een fysieke ploeg. Maar ze kunnen ook goed voetballen. Het wordt een leuke wedstrijd, denk ik. Dat hebben wij ook. Ik ben zeer benieuwd."

"We moeten snel de bal rond laten gaan, niet zorgen dat je continu in de duels komt. Je moet het niet gaan opzoeken", weet de middenveldster annex verdedigster. Dan komen ze er wel op. Dan zitten ze er ook kort op. Heel snel die bal laten gaan, waardoor zij niet in de duels kunnen komen. Als het moet, kunnen wij terug beuken", maakt Spitse duidelijk. "Wij kunnen onder druk goed ons lichaam gebruiken, dat hebben we al heel vaak laten zien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand