Spelers en directie naderen akkoord over wedstrijdpremies

Heerenveen hoopt op korte termijn een akkoord te bereiken over het premiestelsel voor de eerste selectie. Die verwachting sprak voorzitter Robert Veenstra donderdag uit bij Omrop Fryslân. Een eerste voorstel van de directie. Een eerste voorstel werd door de spelersraad van de club nog afgewezen, maar na nieuwe gesprekken lijkt een oplossing in de maak.

'Er blijft niets over', sprak linksback Calvin Jong-a-Pin onlangs in de Leeuwarder Courant over dat eerste voorstel. 'Van de oude winstpremie kon je voor een week boodschappen doen en een nieuw paar schoenen met broek kopen. Als we dit voorstel accepteren, kun je nog maar voor drie dagen boodschappen halen.'

Volgens aanvoerder Michel Breuer is die reactie echter verkeerd opgevat. Jong-a-Pin zou deze uitspraak met een kwinkslag hebben geplaatst. 'Dat hebben wij ook al besproken. Achteraf liet hij weten dat hij dit niet had moeten zeggen, want zo wordt het wel opgeschreven. Als je Calvin een beetje kent, weet je dat hij het niet zo bedoelt', aldus Breuer.

Lees meer: