Speler met jongste profcontract ooit: ''Nog lange weg te gaan''

De 15-jarige Tygo Land zette onlangs zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij SC Heerenveen. Hij werd daarmee de jongste speler ooit bij de club met een profcontract.

"Dat ik dan de jongste ben, daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Maar het is natuurlijk een mooie benaming", vertelt hij in gesprek met RTV Zulthe. "Het is echt heel mooi dat ik nu al een profcontract heb. Het is relatief vroeg als je kijkt naar de leeftijd van andere spelers die een profcontract tekenen. Dat is meestal op een latere leeftijd."

Land loopt echter niet te hard van stapel. "Er is nog een lange weg te gaan, maar het is natuurlijk een geweldige start." Al vroeg werd hij gescout. "Op mijn vijfde werd ik gescout door FC Groningen, maar nam daar eerst afstand van."

"Ik kon destijds ook naar Heerenveen, daar ging mijn voorkeur eigenlijk altijd al naar uit. Al snel merkte ik dat de manier van trainen bij SC Heerenveen mij meer lag. Daar sta ik nu nog steeds achter", besluit hij.

Het leven van een voetballer kent echter ook keerzijden. "Na school gingen mijn vrienden allemaal leuke dingen doen in het dorp terwijl ik moest trainen. Dat was aan de ene kant lastig, maar toch ook weer niet. Ik weet waarvoor ik het doe en heb er nog geen seconde spijt van gehad", blikt hij terug in gesprek met RTV Zulthe.

Nog steeds woont hij in zijn thuisdorp Peize. "Elke ochtend heb ik les tot ongeveer 12:30. Daarna gaan we rond 13:00 met een grote groep naar de club toe. Daar hebben we twee uur lang veldtraining, om vervolgens nog een uurtje in het krachthonk bezig te zijn. Drukke dagen dus."

Jeugdspeler Tygo Land uit #Peize heeft onlangs zijn handtekening gezet onder zijn allereerste profcontract bij sc Heerenveen. 'Er is nog een lange weg te gaan, maar dit is een geweldige start.'https://t.co/ICSwCSUGWf

— RTV Zulthe (@rtvzulthe) April 15, 2021

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand