Speelman vond zijn geluk bij SC Heerenveen: "Ik voel me thuis"

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © BSR Agency

Twee jaar in zijn pensioen kreeg Teun Speelman last van verveling. De zeventiger werd postbode, maar dat was niet het sociale baantje waar hij op hoopte. Hij vond zijn geluk uiteindelijk bij SC Heerenveen.

"In het stadion van SC Heerenveen voel ik me thuis. Ik zat bij thuiswedstrijden al op de tribune en heb op een gegeven moment gesolliciteerd naar een baan als steward", vertelt Speelman in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Daarvoor moest ik een KNVB-opleiding volgen, maar dat was heel goed te doen. We waren met een grote groep en ik kreeg nog een mooi diploma ook."

Inmiddels is Speelman alweer vijf jaar steward en gastheer voor de pers bij SC Heerenveen. "Ik begeleid journalisten en ontmoet er veel medewerkers, spelers en trainers. Het contact met anderen doet me altijd goed. Het was mooi dat een sportverslaggever me laatst vroeg: 'Hoe gaat het met jou, Teun?' Toen heb ik ook eerlijk gezegd dat het met mijn gezondheid eigenlijk niet zo geweldig gaat."

Speelman kampt met hartfalen. "Dat blijft verergeren en long- en nierfalen kwamen daar nog bij. Ik lever steeds een beetje in, maar ik leer ermee te leven. Ik ben gestopt met het bezorgen van post, ik kan geen einden meer lopen. Dat is een hard gelag voor iemand die vroeger marathons liep, maar ik ben niet zielig. Ik beleef veel aardigheid aan de dingen die ik doe. Met mijn vrouw onderneem ik nog van alles", aldus de oud-leerkracht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand