SønderjyskE erg blij met Frederiksen: ''Hij is een enorm talent''

Na drie jaar onder contract te hebben gestaan bij SC Heerenveen keert Emil Frederiksen (19) deze zomer terug naar zijn thuisland Denemarken. SønderjyskE, dat de middenvelder het afgelopen halfjaar al huurde, heeft hem tot eind 2023 aan de club verbonden.

Technisch manager Hans Jørgen Haysen is verguld dat hij erin geslaagd is om Frederiksen definitief over te nemen. "Sinds we hem in de winter hebben gehaald, hebben we gezegd dat we hoopten om de koopoptie in zijn huurcontract te lichten. Na onderlinge gesprekken is iedereen nu akkoord over de voorwaarden en zijn we blij dat we hem een lang contract kunnen aanbieden."

"Want hij is een speler waarin we veel geloven", vervolgt Haysen, die ervan overtuigd is dat Frederiksen één van de grootste Deense talenten is. "Onze strategie is dat ons team moest bestaat uit jonge spelers uit de eigen academia, aangevuld met oudere en ervaren spelers. En als we jonge spelers erbij gaan halen, dan moet dat zijn omdat ze enorme talenten zijn - en dat is Emil Frederiksen."

"Hij heeft een fantastisch spelinzicht en een ongelooflijk linkerbeen waarmee hij zowel kan scoren als assists geven. Ik ben ervan overtuigd dat hij veel meer gaat scoren wanneer hij meer zelfvertrouwen en speelminuten krijgt", aldus Haysen, die Frederiksen dit jaar 14 officiële duels voor Sønderjyske zag spelen. Daarin scoorde hij éénmaal in de beker.

Vi beklager ventetiden, men nu er det en done deal ???????????. Emil Frederiksen skifter til SønderjyskE på en kontrakt, der løber frem til 31. december 2023 ????????????????. #sldk
????: https://t.co/nsuqFVMGQ9 pic.twitter.com/zrIiQX4sEk

— SønderjyskE Fodbold (@SEfodbold) August 3, 2020

Foto: FeanOnline

Lees meer: