Sollied terug in voetbalwereld: ''Het kriebelde om weer op het veld te staan''

Vijf jaar lang leek Trond Sollied van de (voetbal)wereld verdwenen, tot hij vandaag plotseling opdook bij het Belgische Lokeren. De oud-trainer van SC Heerenveen tekent bij de club van Stefano Marzo tot het einde van dit seizoen.

"Het klopt dat mijn laatste opdracht al dateert van 2013. Maar wees gerust, dat betekent allerminst dat ik uit het voetbal ben gestapt, wel integendeel. Ik volg het internationale voetbal én vooral ook de Belgische competitie op de voet. Dat voelde bijna aan als een dagtaak", vertelt Sollied (59) op de website van Sporting Lokeren.

"De laatste tijd kriebelde het echt om weer op het veld te staan, met spelers aan het werk te gaan", vervolgt Sollied, die vanwege familie-omstandigheden besloot om een tijdje afstand te nemen van het voetbal. "Vanaf vandaag ben ik me aan het inwerken. Ik wil de spelers individueel beter leren kennen en zal uitgebreid met de staf kennismaken."

"Op dit moment lig ik nog in het gips door een achillespeesblessure, maar zelfs die zal me niet kunnen afstoppen. Ik wil deze traditieclub helpen in de mate van het mogelijke", aldus Sollied, wiens voorganger Peter Maes eerder deze week werd ontslagen na tegenvallende sportieve resultaten.

Lokeren staat in België na twaalf speelronden op een voorlaatste plek met zes punten. 

Lees meer: