Sollied ontslagen bij Al Ahli

Trond Sollied is na slechts twee maanden ontslagen bij het Saudische Al Ahli. 'Een indianenverhaal' en een discussie met de prins over de opstelling hebben Sollied de das om gedaan. De Noor coachte Al-Ahli pas drie duels. Naast Sollied is ook zijn assistent Herman Vermeulen ontslagen.

De voormalig trainer van SC Heerenveen leidde Al Ahli in 3 duels naar een zege en twee nederlagen. Bij één van die nederlagen gaf zijn ploeg een 1-3 voorsprong bij de rust weg. Volgens enkele verhalen zou Sollied bij rust een verdediger hebben gewisseld voor een aanvaller.

'Dat klopt niet', zegt Sollied in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. 'Ik wil wel altijd winnen en aanvallen, maar ik gok niet.' Assistent Vermeulen vult aan: 'Omdat je de taal niet spreekt, hoor je dat soort verhalen als laatste. Er zijn hier zo veel indianenverhalen. Saudi-Arabië is dan ook het land van de sprookjes.'

'Er was geen directie om over ons te beslissen. Dat deed slechts een man: de prins', zegt Sollied over de prins van Al Ahli. 'De prins wilde dat bepaalde spelers in de basis stonden. Maar ik ben een coach, geen man die vriendjes opstelt. Als hij zijn mannetjes in de ploeg wil, moet hij inderdaad een andere coach nemen. Dit moest wel gebeuren, daarom is het beter nu dan later.'

Sollied en zijn assistent onderhandelen momenteel over hun ontslagregeling. 'De prins wil een minnelijke schikking, maar we hebben klare contractuele afspraken. We zullen wel zien', zegt Vermeulen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand