Sollied: 'Het ging tussen mij en Eriksson'

Sven Goran Eriksson is sinds enkele weken de kersverse bondscoach van Ivoorkust, maar het had volgens Trond Sollied niet veel gescheeld of hij had die functie gekregen. 'Het ging tussen mij en Eriksson', zegt Sollied in een interview met het Noorse Dagbladet. Eriksson ontvangt overigens meer dan twee miljoen euro euro voor de klus, die slechts drie maanden duurt.

Sollied, die aan het begin van dit seizoen werd ontslagen bij Heerenveen, is wel enigszins teleurgesteld dat hij de job niet heeft gekregen. 'Natuurlijk. Het is het wereld-kampioenschap. Je krijgt niet vaak zo’n kans om een team op het WK te coachen. Daarnaast was het een heel goed Afrikaans team', verklaart de Noor.

De oefenmeester, die nog steeds in Friesland woont en vorig weekend nog aanwezig was bij het duel tussen FC Twente en Heerenveen, was eerder dit seizoen dicht bij een overeenkomst met een Turkse club, maar ontkent dat deze deal niet is doorgegaan omdat hij nog een regeling moest treffen met Heerenveen. Sollied wacht nu vooral af. 'Het moet een uitdaging zijn', zegt hij.

Of hij al aan het Belgische nationale elftal heeft gedacht? 'Nee.' Ook bij Rosenborg werd de naam van Sollied genoemd, maar van die club heeft de coach niets gehoord. 'Noorwegen is voorlopig ook niet aan de orde. Maar dat kan over een aantal maanden anders zijn', aldus Sollied, die voorlopig geniet van zijn vakantie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand