Slot: "Kan me voorstellen dat Heerenveen daar anders over denkt"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Volgens Arne Slot heeft Feyenoord de late overwinning op bezoek bij SC Heerenveen zelf afgedwongen. De oefenmeester van de Rotterdammers was na afloop lovend over de instelling van zijn ploeg.

Of Slot de zege voor Feyenoord terecht vond? "Hij moest inderdaad van ver komen, maar op basis van spelbeeld en allerlei data is het verdiend. Maar als je twintig minuten voor tijd nog met 2-1 achterstaat, kan ik me voorstellen dat Heerenveen daar anders over denkt", zegt hij bij ESPN.

Slot gaat verder: "De jongens die starten en de hele wedstrijd blijven staan, hebben een hekel aan verliezen. En we hebben een aantal heel goede wissels om in te brengen", stipt hij aan als doorslaggevende factoren. "We blijven doorgaan, wat er ook gebeurt. We blijven voldoende kwaliteit en doorzettingsvermogen brengen om uiteindelijk, weliswaar met een gelukje, te winnen."

SC Heerenveen kwam tot twee keer toe op voorsprong, tweemaal uit een counter na een corner voor Feyenoord. Slot hecht daar niet teveel waarde aan. "Als je negentig procent van de wedstrijd op hun helft speelt en de tegenstander in eigen stadion met tien mensen op de eigen zestien staat… Dan kun je weleens een counter weggeven."

"Ik zou die eerste goal eigenlijk willen aanhalen in de volgende wedstrijdbespreking om te zeggen "wat een geweldige omschakeling". Ik denk dat er acht spelers als een malloot aan het sprinten waren. Door een misverstand valt-ie vervolgens voor de voeten van hun speler. Dit was een ongelukkige tegengoal. Dat kan weleens gebeuren in een seizoen", aldus Slot.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand