Slot: "Kan me voorstellen dat Heerenveen daar anders over denkt"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot maakt zich geen zorgen over de tegengoals die Feyenoord krijgt uit de eigen corners. De Rotterdammers kregen in de wedstrijd bij SC Heerenveen (2-3). Beide Friese goals vielen namelijk door een counter vanuit een corner van Feyenoord.


Slot begint het interview met ESPN door te stellen dat ze uiteindelijk verdiend hebben gewonnen in Friesland. “Op basis van spelbeeld en allerlei data is het verdiend. Maar als je twintig minuten voor tijd nog met 2-1 achterstaat, kan ik me voorstellen dat Heerenveen daar anders over denkt.”

Wel kan hij goed verklaren waarom ze toch hebben gewonnen. “De jongens die starten en de hele wedstrijd blijven staan, hebben een hekel aan verliezen. En we hebben een aantal heel goede wissels om in te brengen. We blijven doorgaan, wat er ook gebeurt. We blijven voldoende kwaliteit en doorzettingsvermogen brengen om uiteindelijk, weliswaar met een gelukje, te winnen.”

Daarom wil de oefenmeester ook niet te veel waarde hechten aan beide counters die ze uit hun eigen corners om de oren kregen. “Als je negentig procent van de wedstrijd op hun helft speelt en de tegenstander in eigen stadion met tien mensen op de eigen zestien staat… Dan kun je weleens een counter weggeven. Ik zou die eerste goal eigenlijk willen aanhalen in de volgende wedstrijdbespreking om te zeggen ‘Wat een geweldige omschakeling’. Ik denk dat er acht spelers als een malloot aan het sprinten waren. Door een misverstand valt-ie vervolgens voor de voeten van hun speler. Dit was een ongelukkige tegengoal. Dat kan weleens gebeuren in een seizoen”, besluit Slot.

Lees meer:
0 reacties