Slagveer maakt hattrick in oefenwedstrijd tegen Buitenpost

SC Heerenveen heeft de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-6 gewonnen. Met name in de eerste helft strond er een jeugdig team op het veld. Slagveer kwam na rust in actie en wist driemaal te scoren.

Lodeweges koos ervoor om met maar liefst vijf jeugdspelers aan het duel te beginnen. Zo stonden Van Aken en Warmholts in de verdediging, Amin op het middenveld en Varga en Huser in de aanval. Schmidt mocht zich bewijzen op de rechtsback positie.

Het was ook een jeugdspeler die de eerste treffer binnenshoot voor Heerenveen. De 19-jarige Huser nam namelijk de 0-1 voor zijn rekening. Een doelpunt van Basacikoglu was het laatste wapenfeit van de bezoekers in de eerste 45 minunten.

Na rust kwam de scoringsdrang met een nieuwe opstelling pas echt op gang. Hoewel Terpstra de eretreffer voor Buitenpost binnenschoot had Slagveer met een hattrick een groot aandeel in de doelpunten van de Friezen. Wildschut pikte tussendoor ook een doelpuntje mee.

Morgenavond (19:00) gaat SC Heerenveen op bezoek bij Flevo Boys.

Opstelling 1e helft: Kist; Schmidt, Van Aken, Warmholts, Raitala; Van den Berg, Amin, De Roon; Varga, Huser, Basacikoglu.

Opstelling 2e helft: De Fockert; Marzo, Buijs, Otigba, van Anholt; Chacon, Thorsby, Ziyech; Slagveer, Gudmundsson, Wildschut.