'Skovgaard heeft een goed jaar gedraaid en is interesse voor''

De kans lijkt erg klein dat Runar Espejord en Andreas Skovgaard de tweede seizoenshelft nog voor SC Heerenveen spelen. De spits werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan zijn oude club Tromsø IL en de Deense verdediger speelde heel 2020 voor het Zweedse Örebro SK.

"Voor Runar en Andreas zijn we aan het kijken naar oplossingen, want die hebben iets te weinig perspectief bij ons", vertelt Hamstra bij It Petear van supportersclub FeanFan. "Bij Runar zijn we met Tromsø aan het kijken. Andreas heeft in Zweden gewoon een goed jaar gedraaid, dus daar is ook wel interesse voor."

Vooralsnog is Hamstra niet van plan om eigen talenten zoals Rein Smit elders te stallen. "Je moet niet vergeten dat we nog twintig wedstrijden hebben te gaan. De groep achter de basiself heeft eigenlijk wat te weinig gespeeld, dat komt omdat de Onder 21- en Onder 18-competities zijn stil liggen. Maar die gaan na de winterstop weer van start, dus we hebben alle jongens nodig."

"Als je jongens gaat verhuren, heb je er eigenlijk geen grip meer op. Wat voor ons heel belangrijk is, zijn de individuele plannen. Daar heb je het beste grip op wanneer je ze zelf in de groep hebt. In het komende halfjaar zijn we dat (verhuren van talenten, red.) niet van plan", besluit Hamstra.

Lees meer: