Sinkgraven heeft 'grote kwaliteiten': ''Toch geen garantie dat je de top haalt''

De zogenoemde voetbalkenners zijn deze week in Voetbal International lovend over Daley Sinkgraven. De middenvelder van SC Heerenveen heeft een sterke eerste seizoenshelft achter de rug, maar analist Ronald de Boer wil niet te vroeg juichen.

"Sinkgraven is geen Lionel Messi, dat is een exceptioneel toptalent. Maar als je op deze leeftijd al zo'n stempel op het spel van Heerenveen drukt, heb je wel grote kwaliteiten", vertelt De Boer in Voetbal International. "Toch is dat geen garantie dat je de top haalt. Kijk naar Miralem Sulejmani en met name Filip Djuricic, van wie ik ook erg gecharmeerd was. Maar Sinkgraven kijkt goed uit zijn ogen, hij oogt mentaal heel stabiel."

De Boer snapt wel dat Ajax zich wil versterken met Sinkgraven. "Ze hebben acht, negen talenten die ook het predicaat heel goed hebben. Uiteindelijk is er van die groep waarschijnlijk maar één speler over wie mensen het jaren later nóg hebben. De club wil zo veel mogelijk talent hebben om het slagingspercentage te verhogen."

"Sinkgraven zal de nodige miljoenen kosten, maar als ze overtuigd zijn van zijn kwaliteiten, is het die investering wel waard. En laat de Ajax-talenten maar bewijzen dat ze beter zijn dan hij. De Ajax-opleiding is geen speeltuin, hoe meer concurrentie, hoe beter", aldus de broer van de Ajax-trainer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand