Sinkgraven blikt terug: ''Een paar weken geleden had ik die twijfel nog''

Daley Sinkgraven (23) zat meer dan een jaar aan de kant met een knieblessure, maar dit weekend mocht hij eindelijk weer minuten maken bij Ajax. Tegen ADO Den Haag mocht hij twintig minuten meedoen. 

De middenvelder heeft weinig kansen om helemaal wedstrijdfit te worden omdat hij niet voor Jong Ajax uit mag komen door zijn leeftijd en er weinig oefenwedstrijden zijn bij de Amsterdammers. ''Door het drukke programma zijn er nauwelijks oefenwedstrijden. Dus moet ik het hebben van dit soort momenten'', doelt hij op zijn invalbeurt van afgelopen speelronde in het Algemeen Dagblad.

De invalbeurt was leuk, maar hij gaat er niet vanuit dat hij elke week minuten krijgt om fit te worden. ''Misschien is de bekerwedstrijd eind deze maand tegen Roda JC nog een optie. In de winterstop spelen we in Amerika nog twee oefenwedstrijden. Dus uiteindelijk hoop ik wel aan mijn minuten te komen.'' Als hij eindelijk wedstrijdfit is, is er de vraag waar hij kan spelen. Zijn beste seizoen bij de Amsterdammers beleefde hij als linksback, maar daar is Nicolás Tagliafico nu onomstreden.

De voetballer, die uit de jeugdopleiding van SC Heerenveen komt, wil eerst gewoon lekker voetballen en niet te veel aan de bijzaken denken. ''Ik ben blij dat ik überhaupt weer op het veld sta. Niet steeds denk: als het maar goed gaat, als mijn knie het maar houdt. Een paar weken terug had ik die twijfel nog. Nu is dat gevoel gelukkig weg. Ik vertrouw mijn knie weer voor honderd procent. Qua conditie moet ik natuurlijk wat bijschaven. Ik zit nu op zeventig procent, schat ik in.''

Daley Sinkgraven maakte zondag na meer dan een jaar blessureleed zijn rentree bij Ajax. Hoe nu verder? Zijn contract loopt komende zomer af
(Premium) https://t.co/4Y7N19FPPm

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) 4 december 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand