Simon Olsson: "SC Heerenveen leek me een ideale eerste stap"

Simon Olsson
Simon Olsson Foto: © BSR Agency

Simon Olsson was in een teleurstellend seizoen van SC Heerenveen één van de lichtpuntjes. De Zweedse middenvelder begon zijn loopbaan bij Elfsborg, waar hij tot zijn 24ste speelde.

"Als het ging over wie er uiteindelijk een mooie stap zouden kunnen maken, ging het altijd over andere jongens", vertelt Olsson in Voetbal International. "Ikzelf kreeg pas op wat latere leeftijd het idee dat een buitenlands avontuur realistisch zou zijn. In 2020 hadden we een erg goede ploeg bij Elfsborg, met daarin ook Jesper Karlsson (ex-AZ, red.) en Rami Kaib (ex-Heerenveen), en eindigden we als tweede in de competitie."

"Ik draaide toen ook persoonlijk een goed jaar en daardoor begon het gevoel om hogerop te gaan ook bij mij te leven", gaat hij verder. Toch vertrok Olsson pas twee jaar later door blessureleed. "Ik lag er een half jaar uit en eenmaal terug kostte het toch wat moeite om weer op mijn oude niveau terug te komen. Dat had tijd nodig."

"Gelukkig kwam ik er uiteindelijk weer beter in en na een goed jaar kon ik naar Heerenveen, een club waar iedereen in Zweden goed over praat. Het leek me een ideale eerste stap naar het buitenland en dat is het ook wel gebleken. Het is absoluut de juiste keuze geweest om hierheen te komen", aldus Olsson.

Lees meer:
0 reacties