Simon Olsson legt uit: "Ik was ook verrast toen ik dat hoorde"

Simon Olsson aan de bal bij SC Heerenveen
Simon Olsson aan de bal bij SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Simon Olsson is zich langzaamaan aan het ontwikkelen tot een van de sterkhouders bij SC Heerenveen. Dat komt mede doordat hij nu op zijn eigen positie wordt gebruikt.

"Bij Elfsborg IF, mijn vorige club, speelden we altijd met één controleur vlak voor de verdediging", zegt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "En daarvoor stonden twee middenvelders, van wie ik de linker was. Ik was dan ook verrast toen ik vorig seizoen hoorde dat ik bij Heerenveen rechtsbuiten moest spelen."

Nadat hij het hoorde heeft de Zweed niet lopen klagen. "Ik heb alleen gezegd dat ik, op welke plek ik sta, hard werk en mijn best doe voor het team. Ik ben ook geen jongen die zijn positie opeist. Zoiets past niet bij me. En bovendien: als ik had geweigerd om rechtsbuiten te spelen, was ik misschien op de bank terechtgekomen. Dan is de keuze niet zo moeilijk, toch?"

Voor SC Heerenveen ziet de wereld er na een reeks overwinningen anders uit. "Natuurlijk voelden wij, nadat we zoveel wedstrijden verloren, de druk toenemen. Zoiets merk je niet alleen in de kleedkamer. Je merkt het binnen de hele club. Gelukkig hebben we nu vier van de laatste vijf duels gewonnen. We krijgen meer vertrouwen, zowel individueel als team, met hongerige bankzitters die in de basis willen komen."

"Ik ben blij dat het sportief nu weer goed gaat. En ik ben blij dat ik vaker op het middenveld speel. Heerenveen heeft vorig jaar in mij geïnvesteerd. Ik kan, nu ik vaker op mijn vertrouwde positie speel, onze supporters de echte Simon Olsson laten zien", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand