Simon Olsson: "Dat was wel moeilijk, zo eerlijk moet ik zijn"

Simon Olsson tegen FC Volendam
Simon Olsson tegen FC Volendam Foto: © Pro Shots

Simon Olsson heeft zijn tweede seizoen bij SC Heerenveen achter de rug. De voorbije maanden vormde hij met Thom Haye een koppeltje voor de defensie en dat beviel de Zweed prima.

En dat terwijl Olsson ook een paar keer als valse rechtsbuiten werd opgesteld door hoofdtrainer Kees van Wonderen in hun eerste, gezamenlijke seizoen in Friesland. "Dat was wel moeilijk voor me, zo eerlijk moet ik zijn", vertelt Olsson in Voetbal International. "Je komt naar een nieuwe club en je wil graag de beste versie van jezelf zien, maar in mijn leven had ik nog nooit eerder als rechtsbuiten gespeeld."

"Ik werkte mijn wedstrijden af als een machine: ik probeerde mijn taken zo goed mogelijk uit te voeren, maar deed niet wat ik écht goed kan", gaat hij verder. "Daardoor kan je alleen maar oké wedstrijden spelen en niet hele goede. Het was soms wel een beetje frustrerend, ja, maar ik deed het voor het team. En ik speelde nog altijd liever als rechtsbuiten dan dat ik op de bank zat, dat is ook duidelijk."

"Gelukkig stond ik dit seizoen gewoon op het middenveld. Dat heeft natuurlijk flink geholpen en ervoor gezorgd dat ik belangrijker kon worden voor de ploeg", aldus Olsson, die zich voor de verdediging senang voelt. "In dit systeem, met twee middenvelders voor de verdediging, speel ik graag als een van de twee 6’en. Ik denk dat deze positie wel bij mijn kwaliteiten past."

Lees meer:
0 reacties