Siem de Jong vol onbegrip: ''Hij geeft zo'n beetje de voorassist''

SC Heerenveen kwam zaterdagavond vlak voor rust met tien man op een 1-0 voorsprong tegen Vitesse. In de tweede helft maakte de ploeg uit Arnhem er 1-1 van en wint uiteindelijk in de slotfase met 1-2.

De 1-1 had nooit goedgekeurd mogen worden volgens Siem de Jong. "Hij geeft zo'n beetje de voorassist, dus het lijkt me dat die dan afgekeurd moet worden", aldus de 32-jarige aanvallende middenvelder over de goal waarbij scheidsrechter Martin van den Kerkhof eerder de bal had aangeraakt.

De Jong vindt de rode kaart van verdediger Ibrahim Dresevic ook niet geheel terecht. "Ik dacht dat de bal naar de zijkant ging, dus ik had het idee dat hij achter hem langs kon snijden om weer te verdedigen", vertelt hij na afloop bij Omrop Fryslân