'Siem de Jong komt dan op de plek van Batista Meier te staan''

Mocht de transfervrije Siem de Jong daadwerkelijk SC Heerenveen komen versterken, dan kan dat wel eens ten koste gaan van Oliver Batista Meier. De 19-jarige huurling van Bayern München is nog niet op het niveau dat de Friezen graag willen zien.

In de ogen van sportverslaggever Arjen de Boer zal trainer Johnny Jansen dan ook waarschijnlijk voor De Jong kiezen. "Het is een creatieve 10 die een doelpunt kan maken. Het enige probleem is, is dat hij altijd geblesseerd. Maar hij komt dan op de plek van Batista Meier te staan", vertelt De Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. Foppe de Haan lijkt daar ook een voorstander van te zijn.

Het clubicoon van SC Heerenveen vroeg zich vorige week hardop af of Batista Meier wel een echte middenvelder is. "Is hij niet meer een spits of een vleugelspeler? Dan zou Batista Meier wel echt een concurrent kunnen zijn voor Mitchell van Bergen", aldus De Boer, die bij de zaakwaarnemer van De Jong (Revien Kanhai) informeerde naar hoe concreet de gesprekken zijn.

Kanhai wilde evenwel niet reageren en ook technisch manager Gerry Hamstra houdt zijn kaken stijf op elkaar betreft De Jong. "Ze zijn al in onderhandeling en ik denk ook wel wat het wat wordt. Hij is nu 31 jaar en ik denk wel dat hij iets kan toevoegen aan Heerenveen, in elk geval qua ervaring. Dan hebben ze in elke linie een oudere jongen: Erwin Mulder, Pawel Bochniewicz en voorin Henk Veerman."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand