Siem de Jong en Schöne krijgen compliment: ''Lijkt heel simpel''

Door de afwezigheid van Henk Veerman vanwege corona stond Siem de Jong zondag tegen PSV zondag opnieuw als diepste spits opgesteld bij SC Heerenveen. Het is niet de favoriete positie van de oud-international, maar hij pakte wel zijn derde goal van het seizoen mee.

Hoewel het afronden niet heel spectaculair was, ziet analist Arnold Bruggink daarin wel de klasse en ervaring van De Jong terug. "Met name bij die goal weet hij precies wat hij moet doen. Het lijkt heel simpel, maar er zijn best wel spelers wanneer ze alleen staan, nog in paniek raken", begint de oud-Heerenvener bij Dit was het Weekend op ESPN.

"Het is ten eerste fantastisch gespeeld door Lasse Schöne, die Armando Obispo door de benen speelt en het binnenschieten van De Jong is tegendraads. Het is heel simpel, met het lichaam over de bal. Hij hoeft er geen seconde over na te denken", vervolgt Bruggink. "Wat een goede actie, deze", vervolgt Kenneth Perez glimlachend, doelend op de voorbereiding van Schöne. "Hij kijkt zelf ook een beetje verbaasd."

"Hij (Schöne, red.) speelde best wel een matige wedstrijd. Maar dan gooit hij er even zo'n actie uit, door de benen en dan moet hij toch even die sliding maken omdat hij er anders niet bij kan met die kleine beentjes", vervolgt Perez met een lach. "Daarna legt hij hem panklaar."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand