Sibon wil SC Heerenveen helpen: "Maar dit is gewoon heel leuk"

Gerald Sibon
Gerald Sibon Foto: © BSR Agency

Gerald Sibon maakte furore in het shirt van SC Heerenveen, maar staat tegenwoordig meer op de golfbaan dan op het voetbalveld. De 50-jarige oud-spits is namelijk golftrainer.

Sibon werkte na zijn actieve loopbaan in verschillende rollen bij SC Heerenveen en ging daarna een Australisch avontuur aan met Gertjan Verbeek. Ook was hij de rechterhand van de oud-trainer van SC Heerenveen bij Almere City FC, maar werd niet gelukkig in de rol van assistent-trainer.

"Ik stopte er meer energie in dan ik er uiteindelijk voor terugkreeg", vertelt Sibon in gesprek met Voetbal International. "Veel energie erin stoppen is op zich niet erg, maar je moet er wel iets aan overhouden. Ik vond het op een gegeven moment gewoon niet meer zo leuk. Ik kon het niet meer opbrengen, op de een of andere manier."

Nadat Verbeek werd ontslagen bij Almere City FC schoof Sibon door naar de scoutingsafdeling. "Alleen toen kwam corona. Ik kreeg een computer mee, de inlogcodes en ik moest beelden gaan kijken. Een stuk of twaalf spelers bekeken en rapporten van gemaakt… Alleen ik hoorde er nooit wat van", aldus Sibon, die daar niet van kon genieten. "Ik had bij wijze van spreken een soort werkloosheidsleventje. Het enige dat ik moest doen was af en toe beelden kijken."

Sibon geniet nu op de golfbaan en ziet zich niet fulltime terugkeren in de voetballerij, maar zou zijn oude liefde SC Heerenveen best een paar dagen in de week willen helpen, zo meldt VI. "Dit is gewoon heel leuk, het is lekker buiten en je ontmoet allerlei soorten mensen. Ik merk ook steeds meer bij mezelf dat ik geïnteresseerder word in anderen. Dat was een mankement van mezelf, hoor, maar ik was daar nooit echt mee bezig. Als voetballer willen mensen vaak van alles van jou weten: Hoe gaat het met voetbal? Hoe is die speler in het echt? Ik had nooit het idee dat mensen dan zaten te wachten dat ik zou vragen: Hoe is jouw baas dan? Is dat een beetje een leuke kerel?"

Lees meer:
0 reacties