Sibon: ''Iedereen wist dat er wat rotte appels tussen zaten''

Gerald Sibon was bij SC Heerenveen een cultheld, maar kon het niet met iedereen even goed vinden. Zo had de 45-jarige Drent als assistent-trainer in het seizoen 2016/2017 moeizaam contact met hoofdtrainer Jurgen Streppel.

Na een serie slechte resultaten werd een groepsgesprek gepland, waar Sibon niet goed op terugkijkt. "We moesten allemaal maar eens man en paard noemen, vond hij", blikt de voormalig assistent terug in gesprek met Voetbal International. "Daarna werden er dingen geroepen als dat we voor elkaar door het vuur moesten gaan. Dat werk."

Sibon liet zich na die meeting gelden in de trainerskamer. "Dat ik het allemaal tenenkrommend vond. De sfeer in de groep was niet goed, iedereen wist dat er wat rotte appels tussen zaten. Als trainer ga je met ze aan de slag, of je pleurt ze eruit, maar op deze manier komen we niet verder, zei ik. Even dimmen jij, siste Streppel. Was het blijkbaar toch niet de bedoeling dat we elkaar de waarheid zouden zeggen."

Sibon moest aan het einde van dat seizoen vertrekken. "Onder het motto: We vinden je geen goede trainer. Dat kan, ik moest nog veel leren. Het was fijn geweest als ik een beetje begeleiding had gekregen. Het is niet correct gegaan, vind ik."

Na zijn afscheid werd Gerald Sibon jeugd- en assistent-trainer bij SC Heerenveen. De band tussen club en icoon smoorde drie jaar geleden in een vervelende breuk. https://t.co/vmjEW6ly3V

— VI (@VI_nl) January 26, 2020

Lees meer: