Selectie baalt van ontslag Van Dijk en Busscher

Het ontslag van teammanager Herman van Dijk en sociaal-maatschappelijk begeleider Pieter Busscher is slecht gevallen in de spelersgroep. De selectie hoopt dat de beslissing van SC Heerenveen wordt teruggedraaid.

"We hebben namens de hele groep ons zegje gedaan", zegt aanvoerder Marten de Roon tegenover het Friesch Dagblad. "In onze ogen moeten er mensen vertrekken die wij nodig achten voor de club. Van Dijk en Busscher stonden dicht bij de groep. Zij zijn er altijd voor ons geweest. Nu wilden wij er ook voor hen zijn."

Het contract van Busscher liep af en werd niet verlengd. De Roon vindt dat jammer omdat Busscher als sociaal-maatschappelijk begeleider betrokken was bij de jeugdopleiding. "Maar met bijvoorbeeld Bilal Basacikoglu, Daley Sinkgraven, Joost van Aken, Ziyech en Van Anholt zijn er veel jongens uit de opleiding doorgestroomd. Daarom gold Busscher ook voor veel selectiespelers als vertrouwenspersoon", erkent De Roon.

Ook teammanager Van Dijk was belangrijk voor de spelersgroep. "Een nieuw shirtje, extra wedstrijdkaartjes, informatie van de commerciële afdeling: als je iets nodig had, belde je Herman en wist je dat het goed kwam", aldus De Roon, die hoopt dat Van Dijk en Busscher alsnog blijven. "Wij willen niet merken dat er veel verandert. Er moet iemand blijven die dingen voor je regelt én iemand bij wie je met problemen aan kunt kloppen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand