Schrijver: "De meiden hebben daarnaast een baan, dat is zwaar"

Hans Schrijver
Hans Schrijver Foto: © Orange Pictures

De vrouwentak van SC Heerenveen valt sinds afgelopen zomer volledig onder de vlag van de bvo SC Heerenveen. Die integratie zorgt er echter niet voor dat bijvoorbeeld het budget van de Friezen opeens veel hoger is.

"Het budget blijft gelijk, het belangrijkste verschil is meer stabiliteit waardoor een beter perspectief ontstaat", geeft trainer Hans Schrijver aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. Hij is enthousiast over zijn selectie. "De meiden zijn ambitieus en bereid om keihard te werken. Van hun instelling krijg ik energie", zegt de 64-jarige Schrijver.

Bij SC Heerenveen Vrouwen trainen de speelsters vier ochtenden per week. "De meiden hebben daarnaast een baan of volgen nog een opleiding, dat is zwaar. Wil je echt beter worden, dan moet je je volledig op voetbal kunnen richten", weet hij. De coach zag afgelopen zomer onder meer Nina Nijstad en Nayomi Buikema vertrekken.

Daar tegenover staat de komst van onder meer Ana Nassette, Loyce Speelman en de ervaren Chantal Schouwstra. "Het is een redelijke mix van ervaring en talent", oordeelt Schrijver, die daarnaast ook over enkele veelbelovende talenten kan beschikken. "Het zijn twee Friese meiden uit de eigen opleiding. Daar staan wij als club ook voor, binding met de regio is belangrijk. Lyanne (Iedema, red.) heeft afgelopen seizoen na de winterstop alles gespeeld en ontwikkelt zich goed."

Met SC Heerenveen Vrouwen richt Schrijver zich dit seizoen op een hogere positie op de ranglijst. "De meiden hebben de ambitie uitgesproken dat ze naar het linker rijtje willen. Dat is een hele klus, want in dat rijtje bevinden zich de fullprofs, maar daar gaan we wel voor."

Lees meer:
0 reacties