Schöne: "Ik stond open voor een langer verblijf bij SC Heerenveen"

Tjaronn Chery en Lasse Schöne
Tjaronn Chery en Lasse Schöne Foto: © Pro Shots

Lasse Schöne begint komend seizoen aan zijn laatste seizoen in de Eredivisie. De 37-jarige middenvelder begon zijn loopbaan in Nederland, bij SC Heerenveen. De Deen heeft goede herinneringen aan zijn twee periodes in Friesland, al speelde hij aan het begin van zijn carrière niet veel bij Heerenveen.

"Ik kwam op mijn zestiende naar Nederland in de jeugdopleiding van SC Heerenveen", begint de Deen in Voetbal International. "Daar hikte ik tegen het eerste elftal aan, maar was ik vooral speler van het tweede. Jan de Jonge, die mij kende van Heerenveen, haalde mij naar Doetinchem. Als jong mannetje tussen ervaren gasten als Joost Volmer, René Bot, Jim van Fessem en Reinier Robbemond. Prachtige tijd."

Schöne keerde begin 2021 terug bij zijn oude club, SC Heerenveen. "Een half jaar bij SC Heerenveen, terug naar de club waar het voor mij in Nederland allemaal begon. De club, de mensen daar, de omgeving. Die band heb ik altijd gevoeld, eigenlijk bij al mijn clubs. Ik speelde in die tijd samen met Joey Veerman op het middenveld, een heerlijke speler om samen mee te spelen."

De middenvelder bleef maar een halfjaar bij SC Heerenveen. In de zomer vertrok Schöne naar NEC. "Ik stond dan ook zeker open voor een langer verblijf bij SC Heerenveen, maar NEC kwam op mijn pad, was vastberaden en gaf niet op. Marcel Boekhoorn belde aan het einde van het seizoen, hij wilde mij terughalen", aldus Lasse Schöne, die sinds de zomer van 2021 weer bij NEC speelt. 

Lees meer:
0 reacties