Schöne heeft bijzonder record te pakken: "Betekent dat ik oud word"

Lasse Schöne tijdens zijn 433e Eredivisiewedstrijd
Lasse Schöne tijdens zijn 433e Eredivisiewedstrijd Foto: © Pro Shots

Lasse Schöne speelde vrijdagavond zijn 433e Eredivisiewedstrijd. Geen enkele buitenlandse kwam vaker in actie op het hoogste niveau in Nederland. Het record deelt hij met Hans Vonk. "Ik hoorde pas over het record toen ik het veld opliep. Ik had geen flauw idee. Bijzonder is het wel", aldus de oud-Heerenvener.

"Er zijn weinig spelers met zo veel wedstrijden. Dat betekent ook dat ik oud word, haha. Het is ook niet dat ik er niet trots op ben, ik was er alleen niet zo mee bezig", vervolgt Schöne in gesprek met Voetbal International. De middenvelder staat nu onder contract bij NEC, maar speelde eerder ook bij De Graafschap, Ajax en SC Heerenveen.

De laatste weken is hij niet meer zeker van een basisplaats in Nijmegen. "Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens, maar dat hoeft ook niet. Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle was ik goed ziek geweest en had ik maar een halve training meegedaan, dan kan ik het begrijpen. De trainer wilde het goede gevoel toen doortrekken. Ergens begrijp ik zijn keuze wel."

Lees meer:
0 reacties