Schmidt eerlijk over keuze: ''In principe was ik gewoon werkloos''

Na zestien jaar voor SC Heerenveen besloot Doke Schmidt afgelopen voorjaar dat het tijd was voor wat anders. Er was interesse uit het buitenland, maar uiteindelijk koos de 27-jarige Fries ervoor om een stapje terug te doen en bij aartsrivaal SC Cambuur te tekenen. 

Die overstap werd hem door de harde kern van SC Heerenveen niet in dank afgenomen. Zeker omdat hij na de laatste thuiswedstrijd van het afgelopen seizoen - waar hij op de schouders werd genomen en door fans toegezongen - aan fans liet weten dat hij "nooit voor Cambuur" zou gaan spelen.

"Natuurlijk zijn er altijd wel een paar die het niets vinden, maar over het algemeen waren mensen blij voor mij. Dat vond ik mooi", vertelt Schmidt in gesprek met het Friesch Dagblad. Tussen neus en lippen door laat de geboren Heerenvener dat zijn keuze voor Cambuur er niet eentje uit luxe was. "We kunnen er lang en breed over praten, maar in principe was ik gewoon werkeloos."

"Het seizoen was al begonnen en ik had het toch wel prettig gevonden om werk te hebben", vervolgt Schmidt, die mede 'dankzij' zijn blessure veel mensen heeft leren kennen binnen de club. "Laatst ben ik ook na de wedstrijd in supporterscafé ’t Hertje geweest. Hartstikke leuk om met de mensen te praten over van alles en nog wat."

Strijd, hard werken en tot het uiterste gaan zijn termen die in één adem worden genoemd met Doke Schmidt. In dienst van SC Cambuur wil de Fries ook een andere kant van zichzelf laten zien https://t.co/w7LlUNJDhr

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) November 22, 2019

Lees meer: