'Schat de kans op supporters in september tachtig procent''

TOP Oss-directeur Peter Bijvelds is zeer positief over de ontwikkelingen in Nederland met betrekking tot het coronavirus. Hij heeft goede hoop dat er in september weer fans bij de wedstrijden kunnen zijn.

Op dit moment wordt erop ingezet dat er in het nieuwe jaar met fans gespeeld kan worden, maar Bijvelds hoopt dat het al eerder kan. Op Twitter heeft de directeur zondagavond van zich laten horen. "De kans dat we medio september met publiek spelen schat ik als direct betrokkene nu in op ruim tachtig procent", schrijft de directeur.

Daar zitten wel wat haken en ogen aan. "Dan moet de progressie sinds de start van het coronavirus (zo'n drie maanden geleden) zich de komende drie maanden wel 'gewoon' doorzetten. Deskundigen beoordelen dat." Op dit moment is het doel van de KNVB om in september de bal weer te laten rollen in het profvoetbal, om vervolgens vanaf januari weer supporters in de stadions toe te laten.

De kans dat we medio september met publiek spelen schat ik als direct betrokkene nu in op ruim 80%. Maar dan moet de progressie sinds de start van het Corona Virus (zo’n 3 maanden geleden) zich de komende 3 maanden wel “gewoon” doorzetten. Deskundigen beoordelen dat!

— Peter Bijvelds (@PeterBijvelds) June 7, 2020

Lees meer: