Scepsis rond invoering BeNeLiga: ''Dáár komen supporters op af''

Voor de subtopclubs is een eventuele BeNeLiga financieel gezien misschien een uitkomst, maar voor de clubs die in de middenmoot acteren kan het wel eens de doodsteek worden. De kans lijkt daarom klein dat alle clubs tot een akkoord kunnen komen.

Bij clubs als SC Heerenveen, maar ook FC Groningen en Vitesse, lopen de toeschouwersaantallen de afgelopen jaren al terug. "Ik kan me niet voorstellen dat wanneer je bij Groningen op de tribune zit en je ziet Ajax en Feyenoord nooit meer voorbij komen, of je daar heel gelukkig van wordt", begint journalist Mikos Gouka bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Met het ontbreken van topwedstrijden, zullen de toeschouwers alleen nog maar vaker wegblijven, vermoedt voetbalcommentator Mark van Rijswijk: "Ik was bij Heerenveen en daar verkopen ze nu halve seizoenskaarten en daarbij stond ook vermeld welke clubs dan nog op bezoek komen. 'Ajax komt nog, AZ komt nog, etc.' Dat is belangrijk, dáár komen supporters op af."

"Er is net onderzoek geweest dat de bezoekersaantallen bij Groningen en Heerenveen schreeuwend teruglopen. Nou, daar gaat dit niet bij helpen", vervolgt Van Rijswijk. Collega Cristian Willaert vermoedt dat de BeNeLiga mede daardoor nog niet snel zal komen."Er zitten wel meer haken en ogen aan."

"Wat ga je doen met Europese tickets? De UEFA gaat niet zeggen van: oh, dan krijgt de competitie de plekken die jullie samen hebben. Dan zouden we meer plekken hebben dan Engeland en Frankrijk", besluit Willaert, die nog wel meer bezwaren ziet.

#Voetbalpraat gemist?

? "Bozenik is niet fit en kan niet meteen instromen"
???? De PSV-transfers van Bergwijn en Rodriguez
???? "Sierhuis kan beter nog een half jaartje blijven, Zeefuik haal je blind op"

Beluister de podcast:https://t.co/ARMyKivUFd

— FOX Sports (@FOXSportsnl) January 29, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand