SC Heerenvener verklaart vertrek: "Er is hier meer te winnen"

Jeffrey Talan
Jeffrey Talan Foto: © Orange Pictures

Jeffrey Talan verliet afgelopen zomer de trainersstaf van SC Heerenveen. Met zijn nieuwe club Almere City gaat het uitstekend en maakt hij volop kans op promotie.

In 1995 kwam Talan als speler in Heerenveen terecht, waar hij acht jaar later zijn carrière afsloot. In 2012 keerde hij terug in Friesland als trainer van de Onder 17 van SC Heerenveen. Tien jaar lang had hij verschillende functies bij de club, maar vorige zomer koos hij voor een overstap naar Almere City, waar hij nu assistent is van trainer Alex Pastoor. "Het bevalt me goed bij Almere City", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Deze club heeft weinig historie, maar er is hier wél veel te winnen.”

Ondanks dat hij het erg naar zijn zin heeft in Almere, had het niet veel gescheeld of Talan had de club deze winter alweer verlaten. Een aantrekkelijk aanbod uit China kwam binnen. "Ik zag dat wel zitten, ja", geeft hij eerlijk toe. "Mooi avontuur, wonen in Beijing en financieel was het ook aantrekkelijk."

Almere City hield de assistent echter aan zijn contract, wat komende zomer afloopt. Voor Talan was het geen groot probleem, hij zag het zelfs als compliment. Waar de toekomst van de oud-SC Heerenvener wel ligt, is afwachten. "We gaan binnenkort met elkaar in gesprek."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand