Samenvatting: SC Heerenveen houdt punt over aan doelpuntrijk duel

SC Heerenveen heeft woensdagavond een punt gepakt in het treffen met FC Twente. Na een vroege voorsprong van de ploeg uit Enschede wist Heerenveen zich terug te knokken in de wedstrijd.

Het werd een doelpuntrijke eerste helft. Al snel kwam FC Twente op voorsprong. Ricky van Wolfswinkel opende de score in de 11e minuut met zijn 200e treffer in zijn carrière. Twee minuten later werd de voorsprong al verdubbeld, ditmaal tekende Daan Rots voor de treffer. Tien minuten later deed SC Heerenveen wat terug, Ion Nicolaescu bracht de Friezen weer terug in de wedstrijd. In de 36e minuut breidde aanvoerder Robin Pröpper de voorsprong voor de ploeg uit Enschede weer uit, 1-3. Dit was van korte duur, want zo'n vijf minuten voor rust bracht Osame Sahraoui Heerenveen wederom terug in de wedstrijd.

De tweede helft werd iets minder doelpuntrijk dan de eerste. In de 57e minuut kreeg Heerenveen een strafschop. Deze werd benut door Thom Haye, waardoor beide ploegen weer in evenwicht waren. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor de punten werden gedeeld in Friesland.

Door het gelijke spel loopt FC Twente één punt uit op nummer vier AZ, het verschil bedraagt nu 5 punten.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Hilgers ('64 Bruns(, Pröpper, Kjolo, Smal, Van Wolfswinkel, Rots, Sampsted ('64 Eiting), Steijn ('74 Unuvar), Vlap, Sadilek ('64 Regeer)

Opstelling SC Heerenveen: Van der Hart (K), Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Haye, Olsson, Van Ee ('77 Webster), Loizou ('46 Walemark), Nicolaescu ('46 Van Amersfoort), Sahraoui ('77 Nunnely)

Lees meer:
0 reacties