SC Heerenveen-zege zorgt voor chaos bij Vitesse: Cocu stapt op

Phillip Cocu voorafgaand aan de wedstrijd tussen Vitesse en SC Heerenveen
Phillip Cocu voorafgaand aan de wedstrijd tussen Vitesse en SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen won zaterdagavond met 1-3 van Vitesse. Die nederlaag heeft grote gevolgen gehad voor de Arnhemmers, want Phillip Cocu is opgestapt. Kort na de wedstrijd werd dat bekend tijdens een persconferentie.

"Ik verwachtte hier niet laat in de avond te zitten", aldus Benjamin Schmedes, de technisch directeur van de Gelderse club. "Na de wedstrijd is Phillip naar mij toegekomen. In het belang van de club is het beter om terug te treden, zei hij. Dat heb ik geaccepteerd. We kunnen dit een zwarte avond noemen."

Cocu lag onder vuur door de slechte resultaten. De ploeg staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie. "We voelden allebei dat er verandering nodig was. Met elkaar of zonder elkaar. De laatste weken lukte het niet om die verandering teweeg te brengen met de manier van spelen", aldus Schmedes.

"Na de wedstrijd van vanavond was het geen verrassing voor mij dat hij dit besluit nam. Hij heeft het gedaan als een gentleman. Hij heeft het gevoel dat een nieuw, fris gezicht voor het team nodig is", aldus de technisch directeur.

Lees meer:
0 reacties