SC Heerenveen zeer coulant met prijs van een seizoenkaart

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

De verkoop van seizoenkaarten bij SC Heerenveen loopt gestaag. Begin deze week stond de teller op ruim 10.600 verkochte exemplaren. Het Algemeen Dagblad maakte een rondgang langs alle Eredivisie clubs om te kijken of de inflatie ook invloed had op de prijs van een seizoenkaart. Bij Heerenveen is dit niet het geval.

Er zijn zeven clubs die geen verhoging hebben doorgevoerd voor de prijs van een seizoenkaart. Naast SC Heerenveen betreft dit Cambuur, Fortuna Sittartd, PSV, FC Twente, FC Utrecht en Vitesse. Heerenveen hoort ook bij de clubs die de laagste prijs rekenen voor de seizoenskaarten. De goedkoopste kaart bij Heerenveen kost 196 euro, daarmee behoren de Friezen tot de goedkoopste vijf clubs. Voor de duurste seizoenkaart moet bij SC Heerenveen 294 euro neergeteld worden. Alleen bij Excelsior en RKC wordt er minder gevraagd voor de duurste seizoenkaarten.

Opvallend is de enorme prijsstijging die men in Nijmegen moet betalen voor een seizoenkaart. Bij NEC heeft met dit seizoen de prijs voor een seizoenkaart met twintig procent verhoogd. "We hebben de prijs vijf jaar, waarvan vier in de eerste divisie, niet verhoogd en geïndexeerd. Dat ging ook moeilijk door de slechte sportieve tijden van de club en door corona. Daardoor moeten wij nu een inhaalslag maken, om in de eredivisie te kunnen blijven", zo reageerde directeur Wilco van Schaik.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand