'SC Heerenveen zal uiteindelijk dan ook boter bij de vis moeten doen''

Sportwethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen kan zich niet vinden in de woorden van Cees Roozemond, die de gesprekken over de toekomst sportpark Skoatterwâld als 'stroef bestempelde. Sterker nog, Zoetendal geeft aan dat hij nog niet met de algemeen directeur gesproken heeft over het trainingscomplex.

"We hebben de afgelopen jaren moeite gehad om bestendige afspraken met SC Heerenveen te maken, simpelweg omdat we vaak met nieuwe directeuren om tafel zaten", vertelt Zoetendal in de Leeuwarder Courant. Hij is wel bekend met de wens van de sportclub om de trainingsaccomodatie te upgraden. "Dat was al zo onder de vorige directeur (Luuc Eisenga, red.), op de huidige locatie."

"Met hem ben ik naar Arnhem en Eindhoven gereisd, om te kijken hoe de jeugdopleidingen bij Vitesse en PSV zijn georganiseerd", vervolgt Zoetendal, die zich ook niet in de woorden van Roozemond kan vinden dat de gemeente 'misschien wel te klein is'. "Volgens mij zijn er binnen de gemeente mogelijkheden genoeg voor zo’n complex. Maar 15 hectare is een enorme ruimte."

"We moeten eerst kijken waar dat past en wat voor gevolgen dat heeft voor het omliggende gebied. Bovendien kost die grond geld. SC Heerenveen zal uiteindelijk dan ook boter bij de vis moeten doen. Ik vind het belangrijk dat een eventueel nieuw trainingscomplex binnen de gemeente blijft, ook voor de uitstraling", aldus de sportwethouder.

"Maar wanneer SC Heerenveen van een andere gemeente een beter aanbod krijgt, moeten zij die afweging maken", besluit Zoetendal.

LC+ | SC Heerenveen wil een compleet nieuw trainingscomplex: 'We moeten door' https://t.co/bY3eNcMozw

— Sportredactie LC (@LC_Sport) November 30, 2019

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand