'SC Heerenveen zal uiteindelijk dan ook boter bij de vis moeten doen''

Sportwethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen kan zich niet vinden in de woorden van Cees Roozemond, die de gesprekken over de toekomst sportpark Skoatterwâld als 'stroef bestempelde. Sterker nog, Zoetendal geeft aan dat hij nog niet met de algemeen directeur gesproken heeft over het trainingscomplex.

"We hebben de afgelopen jaren moeite gehad om bestendige afspraken met SC Heerenveen te maken, simpelweg omdat we vaak met nieuwe directeuren om tafel zaten", vertelt Zoetendal in de Leeuwarder Courant. Hij is wel bekend met de wens van de sportclub om de trainingsaccomodatie te upgraden. "Dat was al zo onder de vorige directeur (Luuc Eisenga, red.), op de huidige locatie."

"Met hem ben ik naar Arnhem en Eindhoven gereisd, om te kijken hoe de jeugdopleidingen bij Vitesse en PSV zijn georganiseerd", vervolgt Zoetendal, die zich ook niet in de woorden van Roozemond kan vinden dat de gemeente 'misschien wel te klein is'. "Volgens mij zijn er binnen de gemeente mogelijkheden genoeg voor zo’n complex. Maar 15 hectare is een enorme ruimte."

"We moeten eerst kijken waar dat past en wat voor gevolgen dat heeft voor het omliggende gebied. Bovendien kost die grond geld. SC Heerenveen zal uiteindelijk dan ook boter bij de vis moeten doen. Ik vind het belangrijk dat een eventueel nieuw trainingscomplex binnen de gemeente blijft, ook voor de uitstraling", aldus de sportwethouder.

"Maar wanneer SC Heerenveen van een andere gemeente een beter aanbod krijgt, moeten zij die afweging maken", besluit Zoetendal.

LC+ | SC Heerenveen wil een compleet nieuw trainingscomplex: 'We moeten door' https://t.co/bY3eNcMozw

— Sportredactie LC (@LC_Sport) November 30, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand