SC Heerenveen wint met dubbele cijfers van FC Oss

sc Heerenveen heeft zich eenvoudig verzekerd van de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. De Friezen vernederden FC Oss met maar liefst 11-1.

Heerenveen had wat goed te maken na de 5-1 oorwassing van afgelopen weekend tegen PSV. De ploeg van trainer Ron Jans slaagde glansrijk in die missie. Oss kreeg alle hoeken van het Abe Lenstra Stadion te zien en zegevierden uiteindelijk met 11-1.

Al binnen een half uur waren de Friezen klaar met de eerstedivisionist. Luciano Narsingh had na ruim een kwartier de score geopend, waarna Bas Dost uit een strafschop voor 2-0 zorgde. Eerder daarvoor had Dennis Janssen de rode kaart ontvangen na een overtreding.

Op het half uur maakte Filip Djuricic er 3-0 van. Op slag van rust tekende Narsingh voor zijn tweede treffer en was de tweede helft genoeg ruimte om het publiek eens flink te vermaken. Middenvelder Sven Kums maakte er vlak na rust 5-0 van. Ook Rajiv van La Parra scoorde weer. De aanvaller was tegen PSV ook de maker van het enige doelpunt.

Djuricic zorgde met zijn tweede treffer voor 7-0, waarna Oss wat terugdeed via Chris Bieber. Het slotakkoord was toch voor de Friezen. Van La Parra zorgde voor de achtste treffer, waarna de door Feyenoord begeerde Daryl Janmaat er vanuit de rebound 9-1 van maakte. Het Friese publiek schreeuwde om de tiende treffer en die kwam er dan ook via Dost. In de laatste minuut bepaalde Jeffrey Gouweleeuw de eindstand op 11-1.

Opstelling SC Heerenveen: Steppe; Janmaat, Zomer, Gouweleeuw, Breuer; Elm, Kums, Djuricic; Narsingh, Dost, Van La Parra.