SAMENVATTING | SC Heerenveen wint na gigantische blunder van Cillessen

SC Heerenveen heeft zaterdagavond weten te winnen van NEC. In Nijmegen won de ploeg van trainer Kees van Wonderen na een doelpuntrijk duel: 2-3. De Friezen blijven door deze zege in de strijd om plek acht in de Eredivisie, waarmee de play-offs voor Europees voetbal behaald wordt.

Na een kwartier spelen had NEC al twee aardige kansen gehad, maar stond de brilstand nog op het scorebord. Ook SC Heerenveen kreeg kansen, onder andere via Pelle van Amersfoort. Even later dacht SC Heerenveen een strafschop te moeten krijgen. Sahraoui wilde een penalty na een overtreding van Marquez. De VAR keek ernaar, maar besloot geen strafschop te geven.

In de 27ste minuut kwam SC Heerenveen op voorsprong. Thom Haye schoot op fenomenale wijze een vrije trap in de kruising. Tien minuten later kwam NEC op gelijke hoogte. Bij een corner liet Simon Olsson zijn NEC-tegenstander lopen en Mattsson tikte de 1-1 binnen. In de tweede helft kwam NEC in de 61ste minuut op voorsprong. Dimata was de doelpuntenmaker.

In de 82ste minuut kwam SC Heerenveen weer op gelijke hoogte, en wie anders dan Sydney van Hooijdonk scoorde. De spits maakte zijn goal op aangeven van Sahraoui. In de 87ste minuut kwamen de Friezen zelfs op voorsprong, door een enorme blunder van Jasper Cillessen. Colassin schoot zwak richting het doel van NEC, maar Cillessen schatte de bal volledig verkeerd in.

De Oranje-international dacht dat de bal langszij zou gaan, maar die vloog in het doel: 2-3. In het restant van het duel werd er niet meer gescoord en dus wint SC Heerenveen op bezoek bij NEC na een gigantische blunder van NEC, en blijft plek acht in zicht.

Opstelling SC Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Kohlert (84' Kaib), Tahiri (90' Bruma), Haye, Olsson (69' Nunnely), Van Amersfoort (69' Colassin), Van Hooijonk en Sahraoui.