"SC Heerenveen wilde van hem af door keuzes in zijn privéleven"

Guyon Philips als speler van Telstar
Guyon Philips als speler van Telstar Foto: © Pro Shots

Guyon Philips debuteerde onlangs op IJsland als voetbaltrainer. De 30-jarige oud-prof was eerst zaakwaarnemer, maar mede door een vermoeiende zaak met een talent van SC Heerenveen stopte hij daarmee.

Philips moest zijn loopbaan als voetballer vanwege een blessure vroeg beëindigen en besloot daarom zaakwaarnemer te worden. Die wereld paste naar eigen zeggen toch niet bij de dertigjarige Nederlander. Hij herinnert een talent uit IJsland, die hij een driejarig contract bij SC Heerenveen had bezorgd. "Na kerst viel hij daar buiten de boot door bepaalde keuzes in zijn privéleven die niet professioneel waren", vertelt Philips in de Gelderlander.

De Arnhemmer deed zijn best om de IJslander weer aan het voetballen te krijgen, maar kon op weinig medewerking van het talent rekenen. "De club wilde van hem af en de opties die ik aanbracht om zijn carrière nieuw leven in te blazen, wilde hij allemaal niet. Toen is zijn contract ontbonden en sindsdien heeft hij nergens meer gevoetbald", aldus Philips. "Zo wil ik mijn kostbare tijd niet besteden.”

Lees meer:
0 reacties