'SC Heerenveen wil sterkhouder ten koste van transfersom behouden'

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

Er wordt deze winter volop getrokken aan spelers van SC Heerenveen. De nummer negen van de competitie houdt het elftal echter liever zo intact mogelijk voor de tweede seizoenhelft.

Omdat de verschillen in de Eredivisie onder de top klein zijn, vreest de club dat het bij vertrek van een paar sterkhouders zomaar goed mis kan gaan. Dat betekent dat zelfs de jongens met een aflopend contract deze winter mogelijk in Heerenveen moeten blijven. "Het sportieve belang moet altijd op de eerste plaats staan. En dus moet je soms accepteren dat een speler transfervrij vertrekt”, laat Ferry de Haan weten aan de Leeuwarder Courant.

Zo lopen Thom Haye en Anas Tahiri in het laatste halfjaar van hun contract. Voor Haye is het Italiaanse Como al zeer concreet en ook voor de Belg groeit de interesse. Volgens LC zou SC Heerenveen willen meewerken aan een transfer voor Tahiri, die de afgelopen weken bankzitter was, maar hangt dat ook af van de situatie van Haye, voor wie De Haan juist niet staat te springen dat hij deze winter al vertrekt. De kans dat Haye bijtekent is volgens het medium ook 'nihil'.

Lees meer:
0 reacties